Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© "Litterära brottstycken" (588)


DET ÖNSKVÄRDA

Desiderata är ett poem av den
amerikanske poeten och juristen
Max Ehrmann ( 1872-1945 ) vars
berömdhet vilar just på detta
enda poem, men som höll på att
förvanskas av en förvillad och
försnillande präst
som påstod sig påträffat det i en
gammal kyrka 1692 när det bevis-
ligen skrevs först 1927.

Poemet "Desiderata" (Det önsk-
värda) är ett humanitärt prosa-
poem av värdefull livsbejakande
visdom med ödmjuka råd utan
profetisk anmaning.

~




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 400 gånger
Publicerad 2021-08-23 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP