Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20180322 omskriven


Orättvisorna - yttrandefrihet



spyflugornas hjärtan
svarta av sot från stora svärtan
rök från tusen träsk
ändå mjölkvitt i kanterna

våra hjärtan vill ge plats
där vindar och solfläckar
kan dansa
men i vargens och flugans mage
bor ensamhet och förtvivlan
myran slickar vargens klo
ödemarken flugan
-

Om den vision f.d. president Trump länge önskade
att inskränka nätneutraliteten
då fungerar inte allas lika värde på världsmarknaden
De kapitalstarka kommer att leda
de arma fåren till slaktbänken
om de inte följer marknadens diktat
att gynna även hälsovådliga preparat.

En enda leverantör eller få med särintressen
kommer att styra länder
så åsikter, som är obekväma tystas ned
orsakar revolutioner
eller ekonomisk baisse för specifika varor.

En återkoppling finns till alla illa behandlade
fantasier är media duktiga sprida
tänk vi inte längre får reagera och protestera
Tänk om vi inte har yttrandefrihet
ett fritt internet vad händer då?

Demokratins värderingar dör
och diktaruren tar plats




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2021-08-25 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP