Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landsfadern (ny version)

*
Tack Stefan Löfven för allt du gjort för Sverige. Jag begriper inte hur vi medborgare ska klara oss utan dig. Jag förstår att du vill sluta med flaggan i topp. Du har redan åstadkommit så mycket. När du berättade i tv varför du valt att avgå i samband med socialdemokaternas kongress i november, då förstod jag precis hur du tänkte. Du vill släppa fram yngre förmågor och kvinnorna. Du ville inte vara i vägen för dessa och sedan riskera förlora valet nästa år. Du stannade tills vi klarat av den värsta coronan. Du blev avsatt jag vet inte hur många gånger, av ministrar som ville åt makten. Dock visade det sig att de kom inte längre än till kafferepet hos talmannen. De fick inte till det. Sen var de tvungna rösta fram dig igen. Ingen har blivit avsatt tre gånger och sedan har fienden fått böna och be dig komma tillbaka. Ha!

Det blir en förfärlig saknad efter dig. Du är den bäste statsminister vi haft sedan Olof Palme. Tunga dagar för mig och mina bröder och systrar. Men du har lärt oss att vakta på högmodet. Du har lärt oss vara tålmodiga, kärleksfulla och ta hand om varandra.

En riktig landsfader har du varit för mig och många andra. Lycka till med ditt fortsatta liv. Ha det nu så bra och allt gott till dig.




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-08-25 17:07



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Vilken fin hyllning! Skicka det till honom!
2021-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP