Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sorts oskuldens tid. Det märkliga med exempelvis musik och andra konstfärdiga uttryck, de verkar som tidlösa och så kan även vänskap vara, tidlös. Om jag träffade dig idag, det skulle vara som att ta upp tråden från igår.


Jag är inte säker





Undrar ibland över vad som är att föredra.
Att tro mig förstå ditt sätt att tala,
eller som när du var förut, outgrundlig.

Som att höra musik på ett annat språk
då en själv är liten och inte förstå orden.
När en sedan lärt sig språket, faller skynket då?

Som när en är ung och blir förälskad
på det oskyldiga viset, som bara är
ett spektra av färg och form.

Som förälskelsen gärna framstår som
innan du talade om vem och vad du var
men innan jag förstod, trodde mig förstå.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-08-27 15:03



Bookmark and Share


  Nanna X
Ingen går säker ; )
2021-08-28

  Bengt H VIP
Kul idé till text! Jag förstod allt i de två första stroferna. De två sista var bara utfyllnad för mig.
2021-08-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP