Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET TÄNKBARA OCH DET OTÄNKBARA

Det blir bara värre ute i världen.

-Ja och värre ska de bli.

Men det kan väl inte bli värre än
det redan är ?

-De e just va de kommer att bli det.

Så de kommer bli mycket värre än
vi någonsin kunnat föreställa oss då ?

-Det är exakt precis vad de kommer
att bli det och även värre än det.

Men de kan väl aldrig bli mycket värre
än det värsta tänkbara ?

-De värsta av det värsta är det otänkbara.

Så om det otänkbara vore tänkbart
hade det värsta kunnat förhindras.

-Om allt som är tänkbart kunnat förhindras
så att det blir otänkbart ja !

Förstår faktiskt inte riktigt hur du tänker här.

-Nä, jag förstår det och därför får du försöka
tänka det otänkbara så du slipper det värsta
tänkbara.


-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 223 gånger
Publicerad 2021-08-28 02:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP