Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björkar i guldpaljett

Svalornas tid här
denna sommar
är nog förbi

ovan mig
ekar himlens
tak så tomt

förgäves vinkar
ladans dörr
som ställts på glänt

svärmar med
mygg och knott
kvar i minnet än

nu ståtar björkarna
klädda i guldpaljett

och sakteliga tonar
blåklockors vemodsklang
ut över sensommarsjö




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-08-28 15:52



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fantastisk fin text, ett vemodigt farväl av sommaren.
2021-08-30

  Kajan VIP
Ett finstämt avsked där björkarna står i höstprakt och de berörande bilderna bär både vemod och saknad.
2021-08-29

  Nanna X
Guldpaljetter är ju finfina höstsmycken, för kantareller att gömma sig i...
2021-08-29

  AiA Maria den fria


Så förunderligt vackert!

Tack!
2021-08-29

  Susen VIP
Fint. Dom 5 sista raderna är underbart berörande
2021-08-28

  BenGust VIP
Glimransvärt vemod.
2021-08-28

  Larz Gustafsson VIP
De tre sista raderna älskar jag!
2021-08-28

  Monica Lindgren
Så fint bildspråk! Särskilt de två sista raderna är underbara!
2021-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP