Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


LIVET, HAVET, VÄRLDEN

Vi hade livet och havet

och världen framför oss

Två grabbar modell sextioett

Vi stördes inte av sådant

som numera stör oss

Livet var oftast lekande lätt

Det fanns en myllrande värld

där bortom stenen med "valform"

Där fanns Victoria i High Chaparral

Jag satt och blickade ut

från hjärtats nordiska plattform

Hemma var allra bäst i alla fall

 

Vi hade livet och havet

och världen framför oss

TV-rutan var vårt perspektiv

Vi rördes inte av allt det

som numera berör oss

Det var trots allt ett

begränsat liv

Och jag såg färgglada foton

från fantastiska Kina

Lyssnade på Albanien

Då var det lång väg till Tore

och hans konsertina

Då var jag ljusår ifrån himmelen

 

 

LARZ GUSTAFSSON 1/9 2021

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2021-09-01 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP