Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fiktivt bröllop mellan två verkliga personer. Frågan är vad som är sant egentligen, men detta är en dramatisering.


Vildmarksbröllop


JANE
Lust och nöd
vin och bröd
hör väl ändå endast kyrkan till
Slöjor, släp
sådant skräp
går väl sönder på direkten, Bill?

VILDE BILL
Ja, vad fan
marsipan
i en tårta med figurer på
håller ej
bättre, nej
hellre vigs jag under himmel blå

JANE och VILDE BILL
För naturen blott är vacker nog
högre tak för kärlek aldrig fanns
Eniga till prärien vi drog
att man slipper se vår bröllopsdans
I en kyrka måste hon ha kjol
och han får ej gå med puffran in
Var man måste skina som en sol
om än klåda pinar bakens skinn

JANE
Yster skål
nog jag tål
men jag tänker inte all din byk
snäll och len
tvätta ren
och i poker kanske får du stryk

VILDE BILL
Hahaha!
Jajaja!
Sådan kvinna växer bara vilt
Hon är stygg
mer än snygg
men mig passar inget sinne milt

JANE och VILDE BILL
Så är hjärtats makt, man bråkar hett
vackra ord är bara till besvär
Vem bestämmer vad är etikett
när av olik sort vi alla är
I en kyrka ingen skåla får
utom gud allsmäktig och hans son
Orättvist är det att det förslår
ja, det kallar vi för helgerån!



27/8 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-12 17:06



Bookmark and Share


  100apor
Här gick det sannerligen vilt till, för Jane och vilde Bill! Härlig dramatisering, det är lätt att sätta röster till rimmen och se den framföras på en musikal.

De drog till prärien? Får en veta om det blev ett buffligt bröllop!?
2021-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP