Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som ändå kunde joddla...


Karlarna är på puben


Var är min make
ropar fru Karolin
Jag kan inte hitta honom
vad har nu flugit i´n
Som han hade lovat mig att
komma hem i tid
hämta Linn från dagiset och
äta med oss i frid

Kör:
Karlarna är på puben
och de svingar sin öl så glatt
pratar om jobb och fotboll
var och en, närmast som besatt
skrattar och tjoar värre
än en muckare på galej
dunkar sin vän i ryggen, skrålar
Nämen, vad skådar mig

Sture, var är du
mumlar fru Isabelle
ser att också bilen fattas
fastän det snart är kväll
Finklädd är hon, ty de skulle
på teater gå
men nu får hon söka mannen
uti varenda vrå

Kör:
Karlarna är på puben
det är inget att göra åt
Alla är de så glada
plats finns inte för klagogråt
njuter sitt kalla lager
ser på fotboll och spelar dart
Jubel i rummet stiger när mot
målet nå’n sätter fart

Scouterna deppar
ledaren borta är
Vad blir nu av kvällens möte
Vet han ens de är där
frysande intill lokalen
i blott khakityg
alltid redo, så de väntar
Månen sig gömmer, blyg

Kör:
Karlarna är på puben
där är ljudligt som ingenstans
Orden mot väggar studsar
kan man viska – nej, ingen chans
Uppsluppenheten råder
mången näsa blir vackert röd
glimmar i kapp med lampor, och ger
ljussken i överflöd

Trenne konstaplar
saknas på kvällens jour
söks förgäves på stationen
liksom just där de bor
skulle börja patrullera
redan klockan sex
men försvann långt innan någon
hunnit att säga ’kex’

Kör:
Karlarna är på puben
kommenterar vad matchen ger
pekar på skärmens yta
och det ansluter fler och fler
alla med varsin åsikt
att det nästan blir ett tumult
Så har det alltid varit, ja, det
kanske bör kallas kult

Talkör:
Fotboll, fotboll, bira, bira
vem än vinner, skall vi fira
Laget runt när lagen spelar
lagens arm oss glädjen delar

Kör:
Karlarna är på puben
där till stängning de stannar kvar
skålar för fulla muggar
för sin kung och sitt lags försvar
Visst har de många plikter
varje endaste bygdens son
Karlarna är på puben, men vill
inte gå därifrån.



6/4 2024




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-05-15 11:59



Bookmark and Share


  Respons VIP
Lätt att känna igen stämningen på puben med fotbollen och biran. En dominant kultur som kräver umbäranden från nära och kära.
2024-05-16

  Glitträ VIP
Visst så typiskt, riktigt fyndigt som någon uttryckte.
2024-05-15

  Kungskobran VIP
Puben i mitt hjärta
där kan man dryfta sorg och smärta
det är en fin terapi
det får man finna sig i
några öl sätter i gång pratet
stämningen stiger snart lyfter taket

2024-05-15

  Katinka VIP
Väldigt fyndig, du borde skicka den till Kvarnen!


2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP