Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna ruin är en bortförd staty. Ingen vet vad som hänt med den, den har varit försvunnen i 1600 år.


Försvunnen gudinna


I århundraden har hon blickat
på vakt i sitt hem uppå klippan
gyllene, hög och härlig
alltid strålande, stark och värdig

Mot främmande har hon skyddat
i en moderlig, stridbar godhet
med den kraft som har tillskrivits henne
Hon är Visheten, aktad, vördad

Men allt detta är nu förgånget
Varje vägg i det sköna templet
gråter ymnigt av tidens saknad
blir till stoft med de bittraste tårar.



12/5 2024




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-05-15 12:09



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
ja såhär det
det suger va Gudinna...
2024-05-17

  Respons VIP
Kanske skulle hon behövts i dessa dagar då Visheten i politiken lyser med sin frånvaro.
2024-05-16

  Blomma-Stjärna VIP
Gudinnan med sin vishet och moderlig och stridbar godhet är just vad som fattas oss nu!
Vacker dikt!
2024-05-15

  Kungskobran VIP
Vacker dikt om en stor förlust, dock finns hon förhoppningsvis kvar i minnet och texter så hon inte är helt försvunnen
2024-05-15

  Ulf Carlsson VIP
Passande fallande versfötter med antik nimbus!
Andra raden i första strofen bryter tyvärr takten. Förslag: "från sitt hem uppå klippan vaktat".
2024-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP