Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MELODI: "THE SICKBED OF CUCHULAINN", THE POGUES


VID DIN SJUKBÄDD

Sten Åke och Thore Skogman

stod sjungande vid din säng

Fred Åkerström sa Cornelis

var en kapitalets dräng

En del av allt det där är

bara dikt och fantasi

Men du bad en bön till Gud:

"Låt Shane bli härligt frälst och fri!"

 

Du får ösa ur din skattkista

av drömmar och kulör

Du får ägna dig åt hantverket

som aldrig nånsin dör

Du behöver ingen konjak

och inget opium

Det räcker med en penna

och ett papper och ett rum

Vem ska sjunga vid din sjukbädd?

Kanske ingen alls

Än sen?

Om din ande lämnar kroppen

hamnar du i himmelen

 

 

Ja, du minns en dag i city

när demonerna skrek rakt ut

och du tänkte att det där

är säkert oerhört akut

Men du ringde inget samtal

till den käre farbror blå

för du tänkte att demonerna

dem kan endast Gud rå på

 

 

För prästerna är kraftlösa

De saknar nödig kraft

De arrangerar tépartyn

och barnen, de får saft

Förräderiets käftar

de tuggar på i ett

och ser du inte upp så

kan du få ett redigt bett

Vem ska sjunga vid din sjukbädd

om du nånsin hamnar där?

Vem besjunger de föraktade

som ruttnar i misär?

 

 

LARZ GUSTAFSSON 13/9 2021

 

https://www.youtube.com/watch?v=FZIISfOm3dI

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 96 gånger
Publicerad 2021-09-13 15:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP