Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsminne som dök upp idag på cykelturen

Mjölkens rytmiska strilande ner i mjölkspannen.
Doften av ko, mjölk, gris och häst.
Imman på stallfönstren.
Ardennerhästen Lona längst ut i stallet.
Grisarnas grymtande och glufsande när de fick kokt potatis.
Katterna som kom jamande
när de fick varm mjölk att lapa ur konservburkar som det varit "herring" i.
Mor och far på varsin pall, bredvid varsin ko.

Jag lärde mig aldrig mjölka.
Jag försökte, det gick inte bra.
Minns att jag kände mig besviken,
att det var så svårt?
Mina kusiner kunde och de var yngre än jag.
Mor och far försökte inte lära mig fler gånger.
Sen köpte vi mjölkmaskin.
"När jag blir stor skall jag inte gifta mig med en bonde" , sa jag.
Mor och far skulle ju alltid hem till djuren.
Vi kunde aldrig vara borta så långa stunder åt gången.

Minnena är kvar, de dök upp idag när jag cyklade förbi en massa röda kor, fridfullt betande på ett stort fält med grönt gräs.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 147 gånger
Publicerad 2021-09-13 23:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP