Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Det ”enkla”livet

Så enkelt
som möjligt

Förenklar
inte något

Försöker bara
göra tillvaron
lite enklare

Inte ytlig
bara hanterbart

De dagar
tungsinnet tynger




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-23 08:59



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jag läser denna dikt som att hitta ett sätt att orka när det är tungsinnet som dominerar tillvaron och kraften därmed är begränsad. Då får man göra det lilla och enkla, det man kan orka under rådande förhållanden.
2021-09-23

  ULJO
Inte alltid som den enkla vägen är den riktiga
2021-09-23

  Solstrale VIP
Fint formulerat! Mänskligt och beaktansvärda rader!
2021-09-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill inte romantisera eller idealisera tredje världen.
Men jag minns att min fru, som arbetat på Ugandas ambassad i Etiopien, berättade, att i Uganda finns det människor som bara odlar och lever på det odlade. Landet är så extremt fruktbart.
Man skulle alltså kunna leva under radarn, vid sidan av rullorna. Ett enkelt liv.
Det sägs, att i Uganda kan man kasta ett frö och sedan växer det upp något.
Så bördig är jorden.
2021-09-23

  alicja lappalainen VIP
.. det finns på ett fint sätt balanserade kontraster i dikten
2021-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP