Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetsförnedringen

I vardagen de flesta leva vill

Och ha ett arbete att gå till

Men när karriären går lite snett

Kan vi behöva hjälp för att hitta rätt

Till arbetsmarknadens förfogande vi står

Och i jakt på jobb till arbetsförmedlingen vi går

Där ber vi snällt om hjälp att välja väg i livet

Och att ut i nya utmaningar ta klivet

 

Så vi ber förmedlaren om råd för att nå nya mål

Men att höra på våra önskningar de ej tål

Ty jobben de ska sökas på löpande band

Oavsett om du är snickare eller lagar tand

Akademiker från världens alla hörn

Att köra taxi ett råd som i hjärtat sätter en törn 

 

En rapport per vecka vill de från oss se

Så de sig själva en klapp på axeln kan ge

Visar sedan för chefen sina fina siffror upp

Bryr sig ej om vi sökande ger upp

En kurs i att skriva cv måste alla gå

Så vi får lära oss vad det i ett sådant bör stå

Se där fick de ännu en pinne i sin bok

Nu måste chefen se att jag är riktigt klok

 

Men den arbetsföre är nu nedbruten och trött

Kanske är det någon som ser rött

Att följa med och besöka dem som söker folk

Är värre än att behöva använda tolk

 

Så nu sitter den som arbete söker uppgiven

Medan förmedlingen internt blir omskriven 

Ty att få ut sökande i arbete är sekundärt

Är vad alla sökande på AF sig snart har lärt

 

 




Övriga genrer (Satir) av Maria Sundelin VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-04 06:53



Bookmark and Share


  Susen VIP
Åh stark igenkänning. Bra skildrat
2021-10-05

  Solstrale VIP
Inget har förändrat på 30 år... Pedagogik, didaktik och mimik saknar de kunskap om dess samband, där går problematisering av den arbetssökande med politikern hand i hand... Om jag ser en sak utkristallisera sig så är det, billig arbetskraft de söker, de bryr sig inte om hur mycket det arbetslösa försöker, de vill att den ska hamna utanför, så de på lönen avdrag gör... Den billiga arbetskraften då försvarbar och ingen sedan en bostad har kvar. Plötsligt vänder siffran upp för lediga bostäder, alla arbetsföra utan bostad, men de med behov av sosslägenhet får förtur... Man måste ha en ovana, knarka, dricka sprit för att få hjälpen dit, att söka det som arbetsför och villig ger en bara en nit... Därför jobbskatteavdrag kontraproduktivt är för det skapar hål insisterats kassa och med det denna misär...
2021-10-04

  Öknens Ros VIP
Är det inte brist på arbetsförmedlare, kanske nåt att söka, det behövs ju ingen större kompetens för detta verkar det som? ;)
2021-10-04

  Marita Ohlquist VIP
Verkar vara svårt att vara arbetslös och söka nytt jobb.
2021-10-04

  ULJO
Du har gett institutionen dess rätta namn. Arbetsförnedringen. Bra.
2021-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP