Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lodjuret/seglare har skrivit en kommentar på din text Mäns makt. S.A.I. Steve Lando 2021-10-05 22:18. Datum och tid visar på då jag kommenterade texten, oavsett då den publicerades.


Kommentar på en text (2747) bara ord och inga visor






'Du pratar som du har förstånd till'
är ett starkt maktspråk.

Tyvärr är människans natur sådan,
att den som har makt och tro på

att för egen skull kunna undgå ansvar,
kommer att ha möjligheten att förgripa sig,

begår övergrepp mentalt såväl som fysiskt,
med utpressning genom beroende

av människor i alla åldrar,
oavsett kön hos 'förövare och offer'.

Det är dessvärre komplicerat.
Det som en själv kan göra är förstås att tro sig

förstå sin egen roll och att om så är möjligt,
föregå med gott exempel, oavsett status,

möjlig makt och ställning.
Det är alltså 'mera' en fråga om en sorts

'allmänmänskligt beteende'
snarare än att

'alla män per automatik är ondskefulla'.
Det finns förstås 'alla sorters människor'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2024-02-24 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP