Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


TÅRARNA SOM ALDRIG TORKAR

 

Så sällsamt vacker var vår gryning
det var endast vi dårar som var vakna
i det allra första bleka gryningsljuset
där i slutet på första halvan av mitt liv
det var många känslor som då svallade
där på alla mina dunkla taburetter
jag lärde mig aldrig utav misstagen
utan raserade mitt liv med stora kliv

så när jag nu rannsakar mitt samvete
och ser allt det som varit destruktivt
där står nu alla som jag lämnat
och där jag också glömt att ta farväl
så många av mina tårar torkar aldrig
för jag har gömt dem djupt där i mitt inre
och alla de mörka minnen som finns kvar
har för all framtid präntats i min själ

jag följde mycket sällan alla goda råd
höll mig oftast till dårarnas jargong
just då när livets alla små fäblesser
oftast gick till kvinnor vin och sång
men en dag skulle förnuftet ändå segra
även om vägen dit blev ganska lång
ja och jag fick faktiskt springa sista biten
för att hinna finna ljuset... än en gång

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-10-06 11:47



Bookmark and Share


  Minkki VIP
En gripande vidräkning med ett själv. "För att hinna" ger många associationer, efter första livshalvan kommer livsslutet närmare, får oss att stanna upp, börja reflektera (om inte förr). Så läser jag texten idag. Fin inläsning bär texten.
2021-10-08

  Kungskobran VIP
Man får ta i för att ta sig ut ur träsket
2021-10-07

  alicja lappalainen VIP
en retrospektiv dikt om livet.
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP