Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© "Litterära brottstycken" (593)


HE'S JUST THE POET IN A ROCK'N ROLL BAND

De gör sig aldrig märkbara
på de litterära parnasserna
dessa musikens lyriker men
separeras de från musiken
utkristalliseras dessa begåv-
ningars poetiska klenoder
med vilka de väl kan mäta
sig med de stora klassikerna.

Även om det ända sedan sex-
titalet funnits en motvilja
från kulturetablissemangets
litteraturskribenter släppa in
dem i de litterära salongerna
så har det alltsedan nobelpriset
till Bob Dylan 2016 börjat till-
erkänna L. Cohen,J. Morrison,
P. Smith, J. Mitchell, T. Waits,
U. Lundell, S. Silverstein, mfl,
deras poetiska värden,
och i år 05/08/2021 offentlig-
gjort en trumslagande poet
som levererat texter till den
rocksymfoniskt experimentiella
gruppen Moody blues sedan
över 50 år tillbaka och tillika
en av grundarna i gruppen
där Graeme Edge's (1941-2021)
samlade volym "The future,
the past and today" omsluter
vad titeln aviserat.

*






Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 206 gånger
Publicerad 2021-10-10 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP