Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


den allra första blomman


Frostvarning

Den lilla späda klockrankan
som jag inhandlade i våras
och planterade i en kruka
intill yttertrappan
har växt sig allt större.

Den har slingrat sig
meter efter meter
upp och åt sidorna
fram till möblerna
på den lilla uteplatsen
upp på bordet och stolarna
och runt omkring där.

Den har också tagit sig upp
på trappan via räcket
kravlat sig längst upp på ytterdörren
och en annan slinga
tog vägen under trappan
och upp på den andra sidan.

Varje dag en ny syn
och till sist började stora knoppar
synas både här och var
och jag har med spänning
sett fram mot blomningen.

Men först i förra veckan
slog den första knoppen ut
och i förrgår den andra
och nu på flera andra ställen
är många knoppar på väg att brista.

Nu ängslas jag över varningar
om kyla och nattfrost
och natten som gick
blev inte nådig
för mina stackars blommor
och knoppar.

Jag håller andan
och hoppas få se fler knoppar brista
och blommor slå ut
innan den obevekliga frosten
tar deras korta liv.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-10-13 11:18



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
En otrolig blomma, men den brukar vara lite sen
2021-10-15

  Anya VIP
Åhh så fint. förstår oron med frosten. Jag har sju klockrankor. De började blomma i juli, blommar än. aldrig haft dem förut. Så vackra.
Tack för en fin dikt!
2021-10-14

  Bibbi VIP
Underbar beskrivning.
2021-10-14

  Monika A Mirsch VIP
läser min förra kommentar och finner en absurditet: "får känna av den värme hon dötts till" - pust allt tokigt hittar etern på... skall naturligtvis var får känna av den värme hon FÖTTS till- jaha nu har jag korrigerat, vad månne denna apparat gör med detta?
2021-10-13

  Monika A Mirsch VIP
Våra nordliga kämpatag för de sydliga växterna, de som fötts till värme och sol, ss din underbara klockranka är jobbigt. Måhända man skulle ta en tur till Sydamerika med den undersköna i bagaget, så hon får känna av den värme hon dötts till. Men vacker är hon lik din dikt.
2021-10-13

  Marita Ohlquist VIP
En vemodsvacker text om en underbar blomma.
Må din önskan bli uppfylld att nattfrosten inte fördärvar knopparna som är kvar, så att du kan glädjas av nyutslagna blommor.
2021-10-13

  ULJO
Nu är den här frosten. Fick skrapa bilrutan idag.
2021-10-13

  Sparvögat VIP
Så vackert, blomman som sprider sitt ljus i höstens tid…
Stor är dess lust att leva!
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP