Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slag mot själens trumskinn

Stormvindar spelar vilt
på naturens tangenter

som utan försoning
sjunger det högt och
falskt från pianotråden

grässtrån ryggar
av ohejdad beröring
som av oväntat slag
mot själens trumskinn

trädens nakna grenar
böjer sig som i panik
utan flyktväg

känner efter mitt hjärta
mitt hjärtas lönndörr
står oväntat på glänt

kanske förrymda känslor
nu härjar fritt







Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-16 13:29



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja det vore hemskt om pianolocket var stängt medan du spelade ... En liknelse i dina rader där jag tolkar ut spelglädjen som flytt...
2021-10-21

  Marita Ohlquist VIP
En berörande text att läsa och begrunda.
2021-10-18

  Susen VIP
Gillar tonen i denna poetiskt vackra dikt. "Mitt hjärtas lönndörr"
"Förrymda känslor". Den berör
2021-10-17

  BenGust VIP
Naturen växer inom oss och skapar förväntningar, möjligheter och sköna skapelser. Allt kommer man så nära bland vild natur. Fin lyrisk ton.
2021-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP