Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


~MOTSATSERNAS REVOLTERANDE FÖRVANDLINGAR~

En revolt som håller sig på gatunivå
slås alltid ner av statsmakten.

Bönder och löst folk som komma med
yxor, dynggrepar och gatstenar har
genom historiens gång alltid slagits ner,
medan författande dissidenter spärrats
in på psyk-kliniker och fängelser.

För att ha någon chans bör aktörerna
bli ideella gerillasoldater, mafiosor
eller politiker,varav de två sistnämnda
är besläktade, där styrkan ligga i att
vara ännu djävligare än motståndaren
för att lyckas vilket gör motsatsernas
revolterande förvandlingar till det som
skulle bekämpas vilket betyder att man
till slut måste bekämpa sig själv

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 199 gånger
Publicerad 2021-10-20 07:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP