Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det handlar om det europeiska landet Rumänien där nu svarta säckar med döda vecklas ut längs vägarna där ambulansen korsar väg med bilen från bårhuset för att ta från det döda huset ibland till och med en hel familj.


Jag förstår inte varför en hälsofråga har politiserats.

 Det upptäcktes! Det gröna certifikatet är olagligt i Rumänien. Vad presidenten säger...Csaba Asztalos sa att det gröna certifikatet inte representerar diskriminering, men hur det antogs, genom regeringsbeslut, är olagligt.

Presidenten för National Council for Combating Discrimination (CNCD), Asztalos Csaba, sa att rättigheter och friheter endast kan begränsas genom lag, och att införandet av det gröna certifikatet är olagligt. Asztalos Csaba sa till Digi24 att det som händer i Rumänien idag är införandet av det gröna certifikatet, till exempel i HoReCa-området eller för tillgång till offentliga institutioner genom en administrativ handling, det vill säga ett regeringsbeslut, olagligt.

”Artikel 53, stycket. 1 i grundlagen visar mycket tydligt att grundläggande rättigheter och mänskliga friheter kan begränsas och listar de villkor under vilka de kan begränsas.

Det första formvillkoret är att dessa begränsningar ska ske "endast enligt lag". Eller vad som händer i Rumänien idag är införandet av det gröna certifikatet, till exempel i området HoReCa eller tillgång till offentliga institutioner genom en administrativ handling, dvs regeringsbeslut, olagligt.

Denna aspekt kan hittas endast av hovrätten, eftersom regeringens beslut endast kan överklagas i administrativa tvister, så det är inte författningsdomstolens behörighet.

Csaba uppgav att staten inför dessa restriktioner för att skydda folkhälsan och respektera vissa regler , så de är inte längre diskriminerande.

I paragraf 1 i grundlagen anges tydligt att staten får begränsa grundläggande fri- och rättigheter för att skydda folkhälsan.

När staten vidtar sådana åtgärder, uppfyller den sin positiva konstitutionella skyldighet, den vidtar åtgärder genom vilka den skyddar människornas liv, och om den vidtar dem för detta ändamål och med respekt för vissa proportionalitetsregler.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 127 gånger
Publicerad 2021-10-29 10:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP