Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


RACKHAM DEN RÖDE

Många ser rött när de ser mig

Vissa glor och andra tittar bort

De tror de kan psyka ner mig

men jag är ett ointagligt fort

Man hatar det som jag skriver

och att jag vågar sticka upp

Det sägs att jag överdriver

när jag säger: Hönan vill bli tupp!

 

Rackham den Röde

skrattar åt dårar

Här fälls det inga

självömkans tårar

 

 

Räck mig i rödaste rappet

den röda citatboken där

Sätt dig med mig här på sjappet

så tar vi tag i det här

Nej, vi vill bara ha kaffe

Inte nån verklighetsflykt

för nu vill vi resonera

om huset kineserna byggt

 

LARZ GUSTAFSSON 7/11 2021

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 162 gånger
Publicerad 2021-11-07 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP