Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lugn faller snö. Monotomt tal.

små lätta flingor dalar ner

knaster värme och krispig luft

en trötthet kommer över 

en salighet av lugn hägrar 

 

borta från alla måsten

in i ännu ett annat av "måsten"

vi gallrar och genomgår 

livet från förr med spår 

 

teorier om det levda livet

generationer av storlekar

år av trender från skog till gala

slädspår av kyrkklockor 

 

väggar som talar högt 

inget är densamma

din  doft är borta 

har det alltid varit så?

 

sista bröden & bären är ute 

skratten och kärleken är kvar

en skrift för framtiden är inristad 

från förfäder på lon i uthuset

 

sammelsurium av livet levt

vi fortsätter, nya giv, nya liv

veden skall alltjämt in från kylan

här inne är det varmt, kyrkågården kall

 

fryser du? Såklart du inte gör

för här inne är det varmt

som alltid en mus

200 år i vårt gammelhus 

 

vilka drag har vi, förutom de i boden 

radio sus på samma eviga kanal

varför byter vi inte, ekot

ett lod från den gamla båten

 

dans på logen, vinda brädor byts ut

cirkeln, finner den ett slut? 
döttrar i raka led, en spark en med

jag stickar ännu vantar av ylle garn

 

stoppa och stickar till alla barn

för alla var det här en gång 

innan det blev en slutgiltig sång

"Genom berg och djupa dalar"

 

I salen hänger kronan kvar

tiden i väggar när många svar

vi har dansat emellan fasta 

allt  var sant emellan alla dessa levnads dar

 

 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-08 11:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP