Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


MÅLET

Att alkoholmissbrukare ska bli FRIA.

Inte att man själv ska supa ned sig bara för att identifiera sig med dem.

När predikanten David Wilkerson gick in i New Yorks värsta ghetton, till gängen där, var han propert klädd i kostym.

Han hade inte, som de "balla prällarna" för sig att man måste klä sig som en ligist för att vinna ligister.

Så gott som samtliga som han kom i kontakt med i ghettot blev frälsta.

En av dem var Nicky Cruz, som sedan skrev "Korset & Stiletten".

 

Vad går en uppsökande verksamhet ut på? Att alkoholisterna ska omvända mig eller tvärtom?

Gud är en HELIG Gud.

Bibeln säger: "Och drick er inte druckna av vin, ty därav kommer ett oskickligt leverne."

Jag har sett mer av det där än de flesta av er känner till. Inte i mitt eget hem, lyckligtvis, men i andras.

Så HÅLL KÄFTEN och tänk efter, för en gångs skull, som Lars Langs sjöng.

 

 

LARZ GUSTAFSSON 9/11 2021

 

P.S. Alkoholism är INTE en sjukdom! D.S.

 

"Det är hög tid att läkare och gemene man avskaffar myten om att alkoholism är en sjukdom. En människa som aldrig dricker en enda droppe med alkoholhaltiga drycker i sitt liv är inte och kan inte bli alkoholist. Således kan hon inte drabbas av den så kallade sjukdomen. Det är ett vetenskapligt faktum som inte kan bestridas. 

Så enkelt är det.

Bakterier och virus kan innebära sjukdomar för människan. Cancer i olika former är en sjukdom. Likaså är cerebral pares, multipel skleros och Parkinson sjukdomar. 

En människa som börjar att dricka alkohol kan utveckla ett begär efter den drogen. Det sker kemiska processer i hjärnan och övriga delar av kroppen och i det stadiet kan den vanan betraktas som en sjukdom, men beteendet borde betecknas på ett annat sätt rent medicinskt, eftersom det inte är rätt att likna det vid en somatisk åkomma."

 

BJÖRN RANELID I KVÄLLSPOSTEN 26/4 2019




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2021-11-09 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP