Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Episka Pärlor


Filosofisk reflektion kring tiden

Jag har inga bra svar på dina frågor

Eller obskyra påståenden!?

Annat än att vi kan försöka

"Bättre att ha försökt än inte alls"

Skrev en man tillbaka i ett epost

Men likväl egna frågor att ställa

Rätt ut i den mediala etern

Svaren är fördolda i vår oförmåga

Att umgås utan att bli osams

Vår relation som kretsar kring logos

En känsla av att inte nå fram

Till pudelns kärna

En känsla av att inte vara tillräcklig

För andras höga krav och förväntningar

En känsla av att inte räcka till

För andras höga ideal

En känsla av att inte kunna påverka

Allt det som händer runtomkring

Tankarna sveper förbi i medvetandet

Stilla betraktande av tingens ordning

Att inte söka sina ideal i det förflutna

Men dra lärdom av det som varit

Världen förändras och vi med den

Framtiden är dold i ovisshet

Skåda varje steg man tar

Hålla sig ajour med vad som händer

Skapa bevis för oskyldighet

Hålla sig borta från brottets bana

Leva ett lugnt prosaiskt liv

Man får vara glad att man är vid liv

Numera i den tid som är nu idag

 

Taleptox Skrev

Den 20210529

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-11-21 09:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP