Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Längtan efter något nytt !

”Alla är såna besserwissers”

Säger han till sig själv

”Finns det besserwissers?”

Frågar han sig sedan omedvetet

Han tror sig ha sett allt

Och veta allt här i denna värld

Vad vet han om rymden och universum?

Han anser att andra ingenting är värda

Och ingenting kan är hans motto

Han vill inte förlänga tiden eller jobb

För de som inte kommer

Med något nytt i yrkeslivet

Han längtar efter nyheter

Och ny politik som tilltalar honom

Han dras till extrem ny politik

Och införande av hårdare bestraffnings metoder

Han tycker sig vara viktig och betydelsefull

Och är för samhällets införande av diktatur!?

Utan självkritik huserar han med sina

Extrema åsikter på olika websidor

På den mörka webben

Han skriver manifest på manifest

I sin längtan efter något nytt!!

En artikel han skrivit heter ”Allt upprepar sig”

Som får massiv hård kritik

Han blir så småningom äldre

Och lämnar sin ungdomliga villfarelse

Med förändrade tankegångar

Kommer han fram till att det sker

Ständiga förändringar här i världen

Till förmån för en mer konservativ hållning

Som lyftes fram med anledning av hans

Längtan efter något nytt

 

Taleptox Skrev

Den 20240426

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 11 gånger
Publicerad 2024-04-26 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP