Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Analogier ur en drömvärld

Ur ungdomlig villfarelse och politisk extremism

Föds konservativa strukturer för en man i sina bästa år

Som leder till villfarelse och revolt mot makten

Med längtan efter att själva utgöra makten

Ett förkastande av det förflutna som misslyckat

Sedan flera decennier viftar han bort dina ord

Fast mycket varit bra och fungerat väl

Och hans väljares missnöje som inskränkt ser

På världen som förstörd och på väg mot en domedag

En längtan efter att få ta över och försöka själv

I all enkelhet med ytliga metoder införa hårdare tag

Och reparera det som han tycker gått snett

Men han är själv en sticka i mängden och för att han insett det

Griper han tag i media som hjälp på vägen

Att framföra sitt socialkonservativa projekt

Den befintliga makten ifrågasätter hans spelregler

Men tiden rinner ut också för honom i hans drömvärld

Och han blir så småningom äldre

Och undrar på ålderns höst vad som egentligen hände??

Han undrar vad han gjort för att det blivit såhär???

Minnet av honom beskrivs senare som en man som försökte

Vrida utveckling rätt och reparera det som gått snett!

 

Taleptox Skrev

Den 20240426

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 13 gånger
Publicerad 2024-04-29 08:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP