Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Ett paradis på jorden

Poeten Arne Kolleroff satt och dagdrömde

Flera år efter en träff han varit på med en

Gammal vän från skoltiden

Paradiset ett ord som är sprunget

Ur ett ord i persiskan som betyder

Trädgård ungefär var ett ord han gärna

Drömde om och längtade tillbaka till

Han drömde om ett förflutet

Som han ansåg varit bättre

Än vad det var idag och att det

Var hans uppgift här i världen

Att göra landet bra igen

Han pekade ut en del orsaker

Till att som han sa allt blivit så dåligt

Och att landet blivit så förstört

Av en obegriplig mångkultur

Hans irrationella tankegångar

Och ologiska slutsatser var färgade

 Av hans hat mot det okända och främmande

Och en längtan tillbaka till en entydighet

Av sanning och rättvisa

Han ville bli känd som en hjälte

För sitt folk i detta land

Men han stötte på motstånd

I form av åhörare i publiken

Som ansåg att han blivit inskränkt

Och dragit felaktiga slutsatser

Om en verklighet han bara

Kände avsmak och vämjelse inför

Han längtade tillbaka till ett paradis

Han tyckte sig ha förlorat på vägen

I hans innehållsrika och bekymmerslösa liv

En kväll åkte han och hans nya kvinna

Med sin bil och hälsade på ett äldre par

Som bodde en bit utanför staden de bodde i

Paret de hälsade på hade en fantastisk

Trädgård vid sitt hus där det växte

Alla möjliga olika sorters växter och blommor

Och ett tiotal fruktträd

Där i deras trädgård hade han känt sig hemma

På vägen hem mötte de en lastbil

Som kom över på fel sida av vägen

Då föraren tappade koncentration på sin körning

Och de frontalkrockade med lastbilen

Bilen kördes av hans kvinna

Då han saknade körkort

Och Arne Kolleroff som glömt bort

Att ta på sig bilbältet avled omedelbart

Hans kvinna överlevde krocken

Med svåra skador på kroppen

Och kunde berätta om det som hänt dem

Denna sommarkväll i landet

När de besökt ett som de pratat om

Innan krocken paradis på jorden

 

Taleptox Skrev

Den 20240509

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-05-09 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP