Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Kinks låt "Days" från 1968, tillägnat systern som flyttat från England till Australien.


Tonårstid i Uppsala

I gymnasietiden, i början av 1970-talet i Kåbo
fanns blå Scilla i april bara i Rektorsträdgården
och Kungsängsliljor bara på Kungsängen i maj.
Jag cyklade till skolan förbi doftstarka popplar på Villavägen.

Vid Katedrakskolan stod Engelbrekt staty.
I Övre Slotts-området fanns det kristna kafe Rosen
och även kafe Uroxen som senare omnämnts av Patti Smith.

På stadshotellets uteservering Frestelsen
träffade vi tjejerna från andra sidan ån.
De gillade samma musik som oss. Blivande stammisar på Musikforum, V-dala, Rackis.

Kajorna flyger kring Domkyrkan på hösten.
Folk flyttar till Stockholm och Göteborg.
Panta Rei var Uppsalas bästa liverockband kring 1973.
Allting flyter. Panta Rei. Man kan inte stiga ner två gånger i samma flod.
Allting förändras, så även Uppsalas speciella magi.




Fri vers av Staffan Uhlén
Läst 116 gånger
Publicerad 2021-12-06 00:36



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Du verkar ha god lokalkännedom. Stark närvaro finns i texten!
2022-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Uhlén
Staffan Uhlén