Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spjuverblänk och ljusfnitter

Känsla av
len solskenskittling
mot min rygg

spjuverblänk
i snön

som kurragömmalek

var blicken min än letar
finns blott ett
gråtungt tätt himmelslock

ett retfullt ljusfnitter
spefullt osynligt
och pirrande skönt




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-12-11 12:41



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Tredje strofen står i bjärt kontrast, och blir stommen som ger substans. Skillnaden närmast provocerande.
2021-12-12

  BenGust VIP
Tänk att snö kan ha så många ansikten.
Inte då underligt att samerna har tusen ord för att beskriva detta mångskiftande fenomen. Texten gläntar lite på porten till vad vårvinter kan bjuda på.
2021-12-11

  Monika A Mirsch VIP
spirande symfoni
vid porten till
vintern
2021-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP