Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


ETT SAMVETES KVAL

 

Då när livet saknar mening
kanske frågorna är många

när svaren också fattas dig
då blir lyckan svår att fånga

ja du själv verkar tragikomisk
som en sorts låtsas individ

sen när du ser dig själv i spegeln
blir reflektionen närmast schizoid

i de spåren du har lämnat
är alla misstagen en regel

snart så är faktiskt dags
att du börjar att hala dina segel

för om det som sårat andra
blir till summan av ditt liv

ja du vet när du har svaren
och ser dig själv som affektiv

så ta nu och lär av dina fel
för hela du är ju ett av dem
så det som blir ditt nya mål
är nu för dig att hitta hem

när du väl har hitta hem
så vänd dig aldrig mera om

nej fortsätt nu din resa
långt bort från där du kom

i din långa resa bland ruiner
av samvetskval och skam
där nu hoppet blir din väg
för att du själv ska hitta fram

när du väl har hittat svaren
då kan du börja andas ut

en ny framtid börjar formas
till ditt förflutnas substitut

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-12-16 11:14



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Stilrent om en ny riktning och en lång resa fylld med allvar.
2021-12-16

  Sparvögat VIP
Låt förändringens vindar blåsa…
Du har verkligen utvecklats i ditt fotograferande, fotona är nu smått magiska!
2021-12-16

  Kungskobran VIP
Don’t look back there is no future in it.
Am ordspråk

Gillar din dikt
2021-12-16
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP