Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I våra ungdomskvarter


Vi har känt rysningar krypa
av välbehag längs ryggraden
känt hettan från nattsolen
och badat i drömmar.
Vi har sett fönster öppnas
på vid gavel i kvarteren
sett gardiner svaja röda av rodnad
och drömt om kärlek.
Vi har hört saxofoner spela
Charlie Parker i gränderna
hört röster jubla i mörkret
och dansat jazzigt i takt.
Vi har älskat på stadsmuren
snubblat på kullerstenarna
skrattat när grannarna har skvallrat
och längtat till nästa dag.




Fri vers (Fri form) av Miss M
Läst 212 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-12-29 21:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Superbt!
Parker var kung!

Väldigt fin dikt!
2021-12-30

    Lena Staaf VIP
En text med fart och fläkt och minnen!
2021-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Miss M
Miss M