Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


min ängel sjunger också


Stjärna över haven

Det är musikgudstjänst
i kyrkan
och jag tar till mitt hjärta
prästens goda ord,
musiken,
den vackra körsången
och solisternas sköna stämmor.

Själv får jag sjunga med
i Vinterpsalm
som är en lättsjungen psalm
från Åland.

I varannan bänkrad
ligger en stor lapp med texten
BÄNK AVSPÄRRAD
och vi sätter oss
på betryggande avstånd
från varandra
och på så sätt blir kyrkan fullsatt
med coronan som måttstock.

Stjärnan lyser för oss alla.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-01-05 13:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Åhh så fint om en gudstjänst som fyller på. Denna text talade verkligen till mig. Fint att få uppleva Guds ord tillsammans.
2022-01-11

  Respons VIP
Fina rader!
2022-01-06

  Monika A Mirsch VIP
Verklighetsnära med sikt på det kommande - gillar din dikt!
2022-01-06

  Larz Gustafsson VIP
Sefarge ska krypa tillbaka in under stenen.

Jag skriker om jag vill.

Försök inte att neutralisera en obekväm opinionsyttring.

Kyrkan ska bekämpas. I Jesu namn.
2022-01-05

    Sefarge VIP
Bra harmoniserande påminnande
Skrivelse om det som ger mig
Sinnesro o distans i tillvaron
Trots att det ej sker mer
Än 10-12 ggr per år
Är skönt att det
Finns till där
Som ett
Alternativ
I samhället
Trots att vissa
Kan ha en negativ
Inställning därtill av
Olika skäl som må vara
Helt deras egna utan att de
Har någon lust att skrika ut dem?
;)
2022-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Uppmärksamhet är inget självändamål för mig.
Men jag vill slå hål på den puttenuttiga prästfasaden och kyrkobluffen.
Svenska Kyrkan går Satans ärenden.

ULJO ska inte kommentera kommentarer.
2022-01-05

  Sparvögat VIP
Åh så vackert, en fin stund att bevara…
Underbara ord i slutraden!
2022-01-05

  ULJO
En fin text. Ett fint budskap.
Tråkigt att du ska behöva få så orediga kommentarer. Från någon som bara kräver uppmärksamhet.
2022-01-05

  Marita Ohlquist VIP
En fin upplevelse att spara i långtidsminnet.
Underbart avslut om stjärnan som lyser för oss alla.
2022-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Men ett radikalt frälsningsbudskap får du aldrig höra där.
Bara pjoller och känslopjunk.
2022-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP