Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är livet

Livet är livet
Som luft är det givet
Om livet inte är livet
Men vad är då livet?

Livet är minnet, säjs det
Livet är sinnet, säjs det också
Livet är stora klivet, säkert …
Men vad är då inte livet?

Igår är definitivt inte livet
Tomhet är inte livet heller
Syret är inte själva livet
Men, nuet är rena livet!

Man behöver finnas till
Man behöver märkas
Man behöver bekräftas
Det är det skälet till livet

Härligt är livet rätt ofta
Kärlek är navet till livet
Kan man se på det viset?
Det är det skälet till livet

Ödet gör sig bäst lite i taget
Helst visar genom lite folkvett
Annars förfryser bladet
Till knoppar som är hoppet till livet

Kyssta läppar smekta kinder
Lovsång till vackrast och hinder
Kanske är meningen i vår färd
Gör att mödan ändå blir värd

Manaf Sababi 22-01-12




Fri vers (Fri form) av Manaf Sababi
Läst 366 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-14 10:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Manaf Sababi
Manaf Sababi