Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

USA kommer i början av veckan att besluta om framtiden

USA kommer i början av veckan att besluta om framtiden för dispyten med Ryssland 

USA kommer i början av veckan att besluta om framtiden för dispyten med Ryssland, efter det dödläge som hittats i slutet av en rad samtal som misslyckades med att desarmera en ny konflikt i Ukraina, rapporterar AFP, enligt agerpres.

"Vi är i nära samråd med Washingtons allierade, och vi kommer att säga mer om nästa steg i diplomatin i början av nästa vecka", sa USA:s president Joe Bidens nationella säkerhetsrådgivare, Jake Sullivan, till CBS på söndagen.

”Men det viktigaste är att vi är förberedda på alla scenarier.

Om Ryssland vill fortsätta diplomatiskt är vi redo, men tillsammans med våra allierade och partners.

Om Ryssland väljer vägen för invasion och eskalering är vi också beredda på ett bestämt svar”, varnade han.

Washington anklagar ryssarna för att smuggla nästan 100 000 soldater till den ukrainska gränsen och vilja skapa en "förevändning" för en eventuell offensiv. Kreml försäkrade på söndagen att de inte ville "utföra militära aktioner", men varnade med "vedergällning" om Nato inte går med på att ändra sin position, som ansågs hotande nära Ryssland.

I detta sammanhang meddelade Kiev på söndagen att man har "bevis" på Moskvas inblandning i en storskalig cyberattack riktad mot flera ukrainska regeringssajter. Kreml har förnekat all inblandning i Ryssland.

"Jag skulle inte bli förvånad om det visade sig vara Ryssland," sa Jake Sullivan.

Men "vi har ännu inte fastställt förövarna av denna attack", sade Vita husets högt uppsatta tjänsteman och noterade att de inblandade "nyckelprivata företagen" inte angav de påstådda förövarna.

"Vi arbetar hårt för att identifiera dem", tillade han.

"Om det visar sig att Ryssland är det som slår Ukraina med cyberattacker och som fortsätter i framtiden, kommer vi givetvis att arbeta med våra allierade för ett ordentligt svar", varnade han.

Han påminde om att USA hade varnat i "månader" för möjligheten att ryssarna använder sådana hackinghandlingar för att underblåsa "eskalering i Ukraina".

"Det är en del av deras strategi, de har gjort det i andra sammanhang tidigare", sa han.
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 37 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-17 01:00Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP