Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rimmad saga.

Jag är en skatteleja,
en sån har du aldrig mött!
Men OM vi träffas kan du heja
och vifta med något rött.

Jag är ett mycket litet djur,
som bor under en stol
Ifall du ser mig, har du väldig tur.
Jag är ovanlig och mycket cool.

Jag liknar en fyrkant
och passar bra i hörn
Jag pratar som en tant,
och brummar som en björn.

Jag bor här under stolen,
- ett pyttelitet djur -
blev hitskickad från solen
i ett solskepp. Eller hur?

Lägg dig på knä och kolla
i hörnet under din stol.
Eller testa, googla och scrolla,
om du får träff på "Skatteleja Sol




Bunden vers (Rim) av Cikoria Blå VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-01-21 15:05



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
'Skatteleja Sol'
tar mig med storm!
2023-09-05

  soligajag_1 VIP
Denna text fick mig verkligen att "vakna upp ur min dvala".
Bokmärker .
När jag har en dålig dag går jag in här och får en livskraft av dess like.
Skatteleja , , så underbar!!


2022-12-07

  TrollTörnTrappan VIP
Fantastiskt påhitt..!?!
Någon filur som "passar bra i hörn" blev en intressant bild. Figurer finns annars också inom geometri, inte bara sagor.
Fyrkantigheten går tydligen i cirkel, för din text kom främst när jag googlade :-)

2022-01-22

  Gunnel Eriksson VIP
Fantasifullt och jätteduktigt rimmat.
2022-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP