Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
repris


VASTI


o drottning Vasti
vad har du sett
genom palatsets väggar
prydda till gästabudet
med guld och purpur

jag har sett eunucker
springa bort ifrån
min vägran
och maktens ilska
Memukan hörde jag viska
i kungens öra
vad lagen begärde
och det berusade
manfolket ropa
utfärda dekret
utfärda dekret

sju persiska prinsessor
knäböjde framför
sju prinsar som läste
ett påbud för hela riket
att kvinnofolket
skall visa respekt
för sina herrar
och mig som underlåtit
att följa Ahasveros order
och dansa naken
framför hovet
skall straffas hårdast

o drottning Vasti
ropade haremskvinnor
du har sett genom
palatsets väggar
prydda till gästabudet
ditt bråddjupa fall

gråt inte över mig
sörj era egna öden
inskrivna
i härskarens lag
eller riv ner
dessa murar
ty viljan är
en vattendroppe
som makt och stenen
fruktar

 







Fri vers (Fri form) av alicja lappalainen VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2022-01-22 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alicja lappalainen
alicja lappalainen VIP