Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1984, Brave New World.


Folk har alltid stått på de ”godas sida"

När nazisterna tog makten, ställde sig folk bakom dem, för dem stod för de goda, riktiga, det rätta.

När ryssarna stod bakom kommunismen så stod dem för de god, de riktiga, det rätta.

När folk jagade kommunister i USA på 50-talet, stod dem för det goda, det rätta, de riktiga.

När folk avrättar homosexuella på gatorna i Afrika så gör dem de, för det står för de goda, de riktiga, de rätta.

Men ingen tittar tillbaka och erkänner...

de gjorde bara vad de blev tillsagda, gjorde bara det som de förstod vara rätt just då…

De jobbar hela livet, för att vända slantar när åldern kallat dem till pensionen.

De va också en lögn. En lögn dem reperterade,

men de är aldrig deras fel att dem litade på dem.

Men de goda ljuger aldrig, dem som de står bakom hela livet.

Det goda är alltid rätt och berättigar allt.

Alla uppoffringar för det goda,

undrar hur många krig, hur många hemskheter skett -

pga av uppoffringar för det goda. De riktiga, de rätta ...

Dem gjorde bara vad dem blev tillsagda…

Inget fel där, inget ansvar där…

Så när jag säger att ni inte representerar mig.

De har ni aldrig gjort.

Och så länge jag fick leva mitt liv så va det frid och fröjd -

men nu är ni farligt nära där gränsen går för mig…

Ni har fortfarande inte min respekt -

”ni stod bara för det goda” och när det visa sig vara ondska så finns det inget ansvarstagande från eran sida.

Ni tror hela erat liv är rätt.

Och det dem säger till er kan aldrig vara fel.

I mina ögon så har ni förtjänat det.




Fri vers (Fri form) av Alexander Gustafsson
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-22 22:16



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bok Markering, är exakta slutsatser i en mening vardera.
2022-01-27

    Sefarge VIP
Träffsäker begrundan?
Över en del av den
mänskliga naturen?



2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson