Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkare utan gränser


vad får människor engagera sig
i krigsdrabbade områden
oavsett vem
oavsett vad
oavsett varför

hur många människoliv går förlorade
då inte alla kan samsas
under en flagga
allt för olika verklighetssyn
många journalister sitter fängslade
utomlands
utan konkreta bevis
allt för sin kamp
allas lika rättigheter
vi får inte låta krigsherrar
invadera vår demokrati

många tragedier i vardagen
ändå har vi varit tursamma i Sverige
som undsluppit krig
och vi samlades runt grytorna
medan omvärlden
bakom taggtråden






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2022-01-24 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP