Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: En döddansares visor av Nils Ferlin


I dödens gemak

I Dödens gemak vandrar vi alla
söker tröst i evighetens fälla
tingens ringa betydelse
i evighetens perspektiv

Vad är en människa värd
i denna värld
ej för svag och klen
och utan men
är hon kanske värd en del

Vi stapplar fram bäst vi kan
söker en famn
i tröstens namn
i evighetens hamn

När vi till stoftet återgår
ett dammkorn i denna värld
en atom i oändlighetens värld
är frågan, vad är en människa värd




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-25 12:24



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fin dikt med inspiration av en stor diktare. Vi människor borde vara lika mycket värda men är inte det när vi betraktar varandra.
2022-01-25

  ULJO
Fin inspiration du fått av en mästare.
2022-01-25

  Anya VIP
En dikt med stark existentiell ton. Jaa vad är en människa värd? En relevant fråga. Helst vill jag ju svara mycket och att vi alla är värda lika mycket. Men så inser jag att det inte stämmer. Världen och livet är orättvist.
2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP