Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allas lika värde

Allas lika värde
var det någon som sa
det tycker inte ja
För mig är inte skurken lika mycket värd
som någon från hemmets härd
Jag tycker inte Hitler var lika mycket värd
som moder Teresa i slummens värld
I deklarationerna
från Förenta Nationerna
står det ”Dignity”
av journalister till värde översatt
för att skapa debatt
Men det låter ju ädelt och bra
det vill journalister och politiker ha











Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-25 19:48



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Liksom talesättet om att man ska förlåta dom som gjort en illa, det är ju samma sak som att säga att det var okej det dom gjorde. Aldrig i livet, det är väl dom som ska be om förlåtelse. Förlåter man mördare och våldtäktsmän?
2022-01-26

    Sefarge VIP
Inuti (o)likhetens behag älskar jaag. ..
Och med Karlsons klister
samt lite överblivet
Slutförvarings-cesium
Blir t.o.m en egocentrisk
Miljardär och en uteliggande
Fattiglapp så småningom
Lika som bär! Och dom
Behöver aldrig ha varit
Politiskt intresserade
Och gillat D.Trump
För det?
;)
2022-01-25

  ULJO
Det låter bara så fint. men verkligheten............
2022-01-25

    ej medlem längre
Allas lika värde används väl för att stärka dom utsattas situation i samhället. Onda människor är ju för korkade att förstå budskapet. Och budskapet hade inte behövts om dom onda inte fanns :)
2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP