Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Idag är det Förintelsens minnesdag till åminne av offren under andra världskriget. Den 27 januari 1945 befriades förintelselägret i Aschwitz-Birkenau.


Förintelsens minnesdag


Jag har just läst ut
Margit Silbersteins bok
Förintelsens barn.

Det är en mycket välskriven bok
som grep mig djupt.
Där skriver hon om barnen
som fick ett tungt arv att bära
efter att deras mödrar, fäder
och andra släktingar
mötte döden i gaskamrarna.
Ett arv som sedan bärs vidare
till ytterligare en generation.
Troligen till fler, tänker jag.

Läs den!




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-27 09:11



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Bra text! Utmärkt uppmaning! Har läst mycket om förintelsen - både sakprosa och skönlitteratur - men inte just denna bok! Tack för tipset. Texten är inte "utsmyckad", men det behövs inte här!
2022-03-06

  Bibbi VIP
Så tänkvärda ord.
2022-01-28

  Marita Ohlquist VIP
Tiden kan inte radera det fruktansvärda som hände, minnena finns kvar i form av böcker och autentiska filmer
Jag såg ett berörande program på TV, där en gammal kvinna, som överlevt, berätta om sina upplevelser.
Tack för boktipset.
2022-01-28

  Maj-Lis VIP
Något som inte får glömmas
2022-01-27

  ULJO
Detta hemska går aldrig att radera. Kan inte nog talas och berättas om.
2022-01-27

  Sparvögat VIP
Så fint att du uppmärksammar Förintelsens minnesdag!
2022-01-27

  Sparvögat VIP
En tids händelse som måste leva i mänsklighetens minne, att inte glömma det fruktansvärda…
En bok värd att försöka läsa, tack!
2022-01-27

    Lena Söderkvist VIP
Bra idé, tack för tipset.
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP