Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
H


Hjärtlös

-varför bär du på en sådan tung börda
den går ju att ta bort
-nej den sitter fast
-vi kan ta bort den tillsammans
-hur då
-med en kniv
-du är inte klok
-kanske det men effektiv
-vad sitter din börda
-i hjärtat
-då tar vi bort hjärtat
-men då dör jag
-ja men bördan försvinner ju då
-vad vet du om det,
den kanske bara flyttar över till någon annan




Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-01-27 13:02



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Intressant tankegång! Att döden skulle vara enda sättet att bli av med en börda? Som då går över till någon annan? Bättre att dela varandras bördor. Och fortsätta leva.
2022-01-27

    Sefarge VIP
Aningens Aztek-känsla
i skrivelsen var det ej de
som skar loss hjärtan
hos de besegrade
och offrade dem
Till Gudarna?

2022-01-27

  ULJO
Mycket tänkvärt framfört.
2022-01-27

  Öknens Ros VIP
Bären varandras bördor...
2022-01-27

  Ordsus
Eller ett kollektivt ansvar av bördor, vilket är en fin tanke, tycket jag.
2022-01-27

  Ordsus
Summan av bördorna är konstant, liksom.
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP