Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

arv och miljö

han blev övergiven som liten
bortlämnad mitt i kalla vintern
sedan adopterad och räddad
men sedan återigen sviken

han fick sova i en hundkoja,
naken, frusen och fastbunden
de gav honom mat
som egentligen var avsedd för hunden

hans låtsasmamma, låtsades älska
när hon lärde honom en läxa
sedan skulle hon "lära honom att älska"
och förgrep sig på den stackars pojken

han lyckades fly och levde för dagen
han åt harlortar för att stilla magen
men sedan byggde han upp sitt impire
en småföretagare som gjorde succé

han mötte många människor
och många ville gå i hans skor
han blev rik, hade vackra kvinnor
och så träffade han min mor


jag är barnet i pappas famn
knulldockan utan namn
jag är osynliga sår och alldeles för liten
jag är vittnesmål av många svåra år
och den sista pusselbiten


för jag är slutet
på den onda cirkeln.





Bunden vers av vittnesmål
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-31 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vittnesmål