Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kort eller diplomatiskt svar är ofta nog det bästa, annars får en väl ur sin ymniga säck gräva fram nästa. Det har kommit till min kännedom att människor älskar 'för litet', även om det låter litet illa om tillgången krymper med tiden.


Inte alla klarar av att älska (spenat exempelvis)







Att 'älska för litet' har blivit ett problem
som gärna är på tapeten ibland. 'På tapeten' är
ett sätt att uttrycka sig för att variera
språket och brukar få stå för att något är för
handen just då.

Själv älskar jag förstås spenat. Att det alls finns,
att det går att finna i frysdisken
i livsmedelsaffären och det finns där stundom
i litet olika utförande även.

Men så kan en nog läsa sig till vad som 'går att göra'
med litet olika grönsaker.
Det behöver alltså inte vara just en sorts kål,
som spenat nog räknas till.


(Texten har legat till sig
i utkast sedan 2019 07 09)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-29 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP