Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland spänner sina muskler i Medelhavet!

Ryssland spänner sina muskler i Medelhavet!

Detta har inte hänt sedan 91.

 

Moskva förnekar att militära manövrar de senaste veckorna har varit en "upptrappning" som skulle ha föregått en invasion av Ukraina med land, luft och hav.

Totalt kommer mer än 140 fartyg och cirka 10 000 soldater att delta i dessa sjömanövrar, som förväntas äga rum på både territoriellt och internationellt vatten.

Syftet med dessa manövrar är att "försvara Rysslands nationella intressen till sjöss" och även "bekämpa militära hot" mot Ryssland.

 

Ytterligare tre fartyg från den ryska norra flottan anlände till Medelhavet i måndags för Rysslands största sjömanövrer sedan Sovjetunionens kollaps 1991,

Dessa är kryssaren "Marshal Ustinov", fregatten "Admiral Kasatonovo" och jagaren "Vice Admiral Kulakov", som korsade Gibraltarsundet i måndags.

Den 4 februari rapporterade den ryska flottan att sex landstigningsfartyg i de ryska flottorna i Nordsjön och Östersjön hade lagt till vid den syriska hamnen Tartus, som hyser en rysk flottbas.

 

Fartygen "Piotr Morgunov", "George Pobedonosez", "Olenegorski Gorniak", "Korolev", "Minsk" och "Kaliningrad" anlände till Tartus efter att ha lämnat hamnen Baltiisk, i den ryska enklaven Kaliningrad.

 

Strax innan anlände även tre fartyg från den ryska Stillahavsflottan till regionen efter att ha korsat Suezkanalen: slagskeppet "Variag", jagaren "Admiral Tribut" och oljetankern "Boris Butoma".

 

Alla dessa fartyg kommer att delta i marinövningar som ska övervakas av den överbefälhavare för de ryska sjöstyrkorna, Nikolai Yevmenov.

 

Separat kommer manövrar att äga rum i Nordsjön, Ohotsk, Stilla havet och nordöstra Atlanten.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-02-08 11:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP