Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Endast människan

Just nu
precis nu
är det bara träden som är fria
just nu
precis nu
är det bara naturen som får resa
sig
utan någon rädsla
precis nu
just nu
är det bara stjärnorna
solen och månen
som lyser oavsett vad livet gör
oavsett om livet dör
oavsett om alla

just nu
precis nu
osanningar
som förorenar och dömer
splittrar , söndrar
men så flyger inte en fågel
så byter inte ödlan
färg
endast människan vet hur
man klipper vingar
vet hur man döljer en lögn

endast människan
och samtidigt glömma bort
att vara en hederlig

den nästan utrotade.




Fri vers av Gudinnan VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-02-10 16:11



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Ja, är vi skapelsens krona, alltings måttstock, kanske det, men vi förvaltar förtroendet illa. Dimridåer är vårt spel, inte naturens!
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP