Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gabriellas Linjer

min kropp minns

de följsamma linjerna

den perfekta raka hållningen

plie, padibore, 

stången

Gnisslet

de tejpade fötterna 

smärtan i att tänja på sina gränser 

disiplinen som alltid följt med 

perfektionen hos pianisten och allas grace

hon gick med en liten pinne 

Hennes stränga ögon

deras totala mjukhet

 

hur de plirade när hon var nöjd

när det var bra

Man bara visste 

du är mitt eller ett  "hopp" sade hon 

demi pointe så det skakades i knäna 

Deriere 

Fondue till Frappe 

Jag älskade alla plieer, de fick mig att känna mig så graciös.

Jag minns hur det övades och hur vissa förstörde för andra av ren avundsjuka

Jag minns den bruna  chocklad och kaffe  automaten, jag tog alltid citron Te för 2kr

Jag minns så mycket mest minns jag den gången pappa kom och tittade,

den enda gången jag ramlade på en uppvisning 

Jag vet idag hur mycket  jag lärde mig av baletten, på alla vis. 

Även nu efter olyckan...

...jag gör inget halvdant mer

och inget är ändå hela världen 

så som det var då

Jag lärde mig att följa Gabriellas linjer 

men att sätta mina egna gränser för mig själv. 

Tack för det livet. 




Fri vers (Fri form) av Songbird VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-22 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Songbird
Songbird VIP