Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Ministern som skrattade hela vägen till FN av Tillitsfolket


Alla dessa miljarder

Alla dessa miljarder vi skickar hit och dit
de hjälper inte ett skit
föder bara byråkrater
och korrupta prelater
korrupta regimer
i länder där solen skiner
Vi behöver pengarna här hos oss
för att bryta loss
”ortens” eländes koloss
från klaner skjutningar och mord
till en bättre tillvaro på vår arma jord







Fri vers av Kungskobran VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-02-14 09:41



Bookmark and Share


  WyS VIP
Några jobbar med munnen medan resten sliter
med svett och tårar!
2022-02-14

  ULJO
Vem son än sitter vid makten. Samma elände. Samma orättvisor. Ingen blir nöjd.
2022-02-14

    Lena Staaf VIP
Plus och minus är inte alltid så lätt. Håller med om att EU-byråkratin borde bantas. Men mycket kommer tillbaka till oss som t ex jordbruksstöd. Och Sverige som är ett exportland skulle få det svårt utan EU. Det skulle påverka vår ekonomi i hög grad. Det är för sent att gå ur. Det är skillnad om vi aldrig hade gått med, då hade vi fått bygga upp handel med andra länder och hitta egna avtal med EU-länderna. Man ser ju vilka problem GB har nu efter Brexit.
2022-02-14

    Sefarge VIP
Sen finns det även de
mitt i mångfalden
Som skrattar högt
inombords men
Skattar knappt
Ingenting alls
Borta i Jungfru
-ösrna. ..?

2022-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Skall bli intressant hur det går i valet
om det blir någon förändring
i det som nu känns fel och galet.
2022-02-14

    lydriket
Somliga skrattar hela vägen till FN.
2022-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP