Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min terapi när jag börjar skriva vil bara bli fri från alla tankar


syster inger 9 år död

min kära syster ..
du blev 9 år.
vi förstod inte varför ,
våran mamma blev arg,
vi letade fram fotot,
i skåpet där det låg.
i din kista vi förstod inte varför .
vi undrade vart du tagit vägen.
jag vet att jag frågade mamma .
var är inger nånstans,
mamma grät granarna grät.
nu förstår jag att det är dig.
min kära syster jag har sökt ..
efter hela mitt liv.
du bara försvann jag letade och letade..
jag var räd för alt-
har alltid varit mörkrädd.
vågade inte gå i trappor .
rädd för allting.
vet jag letade undrade vem,
har tagit dig jag vet.
gick in i ladan letade ensam.
du fanns ingenstans.
jag förstod inte att döden .
tagit dig du blev sjuk,
min syster säger att jag är lik dig.
nu förstår jag att jag aldrig vill vara ensam.
jag var liten fick kontakt med döden.
och det andliga livet
alt det gamla kommer upp i mitt huvud,
jag tycker inte om döden.
nu förstår jag jag söker o söker -
det var min syster jag saknade i mitt liv.
skrev i dag 7.45 på morgonen.
det här kom i mitt huvud i går kväll.'
av birgitta 15.2.2022




Prosa av siv birgitta.a. VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-15 11:18



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Dina tankar berör! En saknad som finns kvar...tack för dina ord!

2022-02-15

  alicja lappalainen VIP
Hon lever genom ditt minne.
2022-02-15

  Öknens Ros VIP
Så svårt förstå när man bara är ett barn och inte vet vad döden är, saknad så stor.
2022-02-15
  > Nästa text
< Föregående

siv birgitta.a.
siv birgitta.a. VIP